KLUBOVÁ VÝSTAVA 2006 OČIMA ROZHODČÍHO

Nejprve bych rád poblahopřál výstavnímu výboru za dobře odvedenou práci a vyjádřil své poděkování Českému Bobtail Clubu za možnost posuzovat jejich nádherné psy. Rád bych poděkoval svým asistentům, Mikimu Kindlovi a Karlovi Makovci za jejich neocenitelnou pomoc v kruhu – jejich jazykové znalosti a smysl pro humor. Návštěva České republiky byla zlatým hřebem mých celoživotních cest, jenž mne po celou dobu naplňovala hlubokou úctou. Její architektura je jedna z nejnádhernějších, jaké jsem kdy viděl. V Praze mne uchvátil koncert klasické hudby, na který dosud vzpomínám na cestě do práce.

Následující den mne vyzvedl Jaroslav Zelinger a vydali jsme se na cestu do Valtic. Cesta byla úchvatná a po celou dobu jízdy jsem se kochal nádhernými horami a zelenou svěžestí přírody. Po několika hodinách jsme dorazili na místo, které mi poskytlo úžasnou podívanou. Skvostný zámek přede mnou nebyl pouze mým hotelem, ale rovněž místem výstavy. Později, když jsem procházel místnostmi zámku, se má mysl toulala a já si nemohl pomoci a představoval jsem si historii tohoto místa a legendy uchované ve starých zdech – jak okouzlující.

Samotná výstava se konala v zámecké zahradě – jedinečné místo a tak perfektní pro výstavu! Po sobotním posuzování následovala večeře, která se tuším konala ve starém vinném sklepu. S potěšením jsem zjistil, že naše večeře sestávala z lahodných jídel české kuchyně. Večer završilo báječné a nepopsatelné představení. Děkuji energické Petře Spoustové, která se zasloužila o uskutečnění celé akce plné písní, tance a skvělého humoru. Po celý večer jsem se výtečně bavil a získal nové přátele. Byla to nezapomenutelná bobtailí událost. Tisíceré díky – užil jsem si každou chvilku.

Nyní bych rád vyjádřil své uznání všem vystavovatelům, bylo mi potěšením posuzovat vaše nádherné psy. Bylo dobré najít tolik kvalitní a světlé srsti - bohužel jsou vzácné v mé zemi a je to něco, na co se musíme soustředit. První věc, která mne potěšila, byl chrup. Dosti zádí bylo sbíhavých, především ve třídách psů. Na můj vkus bylo několik fen příliš mohutných. Velká holka je fajn, ale musí si na pohled zachovat pohlavní výraz. Jak ve vaší, tak v mojí zemi patří obdiv správné hřbetní linii, která již tak často k vidění není. Nejvíce mne zklamala příprava psů: Několik psů bylo při předvádění a posuzování zacuchaných a/nebo neumytých. Správné předvedení vyžaduje čistého, dobře učesaného, dobře vycvičeného psa ve výborné fyzické kondici. Spolu s již uvedeným je třeba zmínit předvedení psů. Téměř polovina psů byla předvedena jak má být a byla na vysoké úrovni. Avšak zbytek psů potřebuje pravidelný výcvik a výchovu pro předvedení v kruhu. Je dobré pracovat s odborným cvičitelem a možná by neškodilo cvičit před zrcadlem a pozorovat předvádění vítězných psů.

Moje vítězná fena upoutala moji pozornost okamžitě při jejím vstupu do kruhu. Neodolal jsem její ladnosti a správnému nesení těla. Velmi pěkně předvedená majitelkou působila velice impozantně, jen bych jí chtěl v lepší kondici. Měla jiskru a bylo opravdu potěšením jí posuzovat. Můj vítězný pes byl výjimečný – podle mého názoru naprosto vynikal. Byl typově nádherný a ve vynikající kondici. Jeho pohyb při pohledu z boku mi vzal dech a byl dokonale předvedený. Mé upřímné blahopřání chovatelům a majitelům tohoto nádherného mladého psa. Věřím, že bude mít skvělou budoucnost. Byl mým vítězným psem a později i vítězem výstavy.

Speciální poděkování patří džentlmenovi džentlmenů, Jaroslavu Zelingerovi, ještě jednou díky charismatické Petře Spoustové a upřímné díky Karolině Morrison za její nekonečnou laskavost během celého víkendu.

Mé vzpomínky na tyto úžasné zážitky potrvají navždy.

                                                             Woody Nelson                                       (překlad Karolina Morrison)

 

 9valtice2006

 

           Ch.ARYAKAS COSMO JUNIOR                                                       ENCHANT X-PIECE OF LUCK

           CAC, Nejlepší pes, BOB, BIS                                                          CAC, Nejlepší fena, Res.BIS

                                                                    

Automatický překladač

Důležitá upozornění

Upozornění pro zájemce o štěňata bobtailu‼️ Při výběru se ujistěte, že štěnata jsou z chovatelské stanice FCI. Existuje stále více organizací, které vydávají své "průkazy původu". Tyto PP však nejsou FCI a štěně z takového chovu je pro nás stejné jako bezpapírové. Příkladem jsou organizace UCI nebo INTERNATIONALER RASSEHUNDE VERBAND E.V. 
Národní a Mezinárodní VÝSTAVY PSŮ NA ROK 2024 ZDE 

Klubová inzerce

ŠTĚŇATA



OSTATNÍ



BOBTAIL V NOUZI