Zápis z členské schůze

Členská schůze Bobtail clubu se konala v sobotu 31.8.2013 ve Valticích v restauraci hotelu Hubertus po ukončení Klubové výstavy. Přítomno bylo 20 členů klubu (viz prezenční listina).

PROGRAM

-          schůzi zahájila Petra Márová – předsedkyně klubu, uvítala všechny přítomné členy a seznámila je s programem schůze. Omluvila nepřítomnou členku výboru Denisu Stejskalovou, která nyní působí jako pokladní klubu. Jako první zhodnotila dnešní výstavu a účast na ní. Rozhodčí pan Ray Wilkinson byl s kvalitou našich psů velmi spokojen. Informovala, že pro letošní rok se výboru klubu podařilo zajistit dva významné sponzory Proplan Purina a Mevet a především díky nim měla výstava takovou úroveň. Všem sponzorům výstavy, tomboly a pracovníkům z řad členů i nečlenů klubu poděkovala.  Dále se vyjadřovala k současné situaci na výstavách, především na těch pořádaných klubem a apelovala na účast členů na nich. Úspěch výstavy se více méně odvíjí od počtu přihlášených psů a výbor klubu se snaží vždy zajistit zahraničního rozhodčího, chovatele našeho plemene. V neposlední řadě zmínila, že ČMKU byla pověřena pořádáním Evropské výstavy 2014, která se bude konat  v termínu  23.-26.10. na výstavišti v Brně. V  rámci EVP se bude konat i Národní výstava a pokud dojde ke shodě s ostatními kluby Britských plemen, bude se konat i Speciální výstava britských plemen. Bylo společně zažádáno na ČMKU.

          

-          jednatelka klubu Renáta Kňákalová řešila termíny příštích Valtic (termín KV+SV je stále v jednání vzhledem k termínu cyklistického závodu, který má dojezd právě ve Valticích) a výstavy na Konopišti, upozornila na výstavní kalendář 2014. Konstatovala, že členská základna klubu se od loňského roku nezměnila, BC má 42 členů;

-          poradkyně chovu Klára Hájková – informovala přítomné členy, že jsme v tomto roce očekávali narození štěňat od pěti fen, tři z nich nezabřezly, jeden vrh je narozený a další štěňata se očekávají v září, uchovněno bylo 6 bobtailů, tři psi a tři feny. Celá zpráva PCH je přiložena k zápisu;

-          bývalá pokladní Marcela Jarošová vystoupila se zprávou hospodaření za rok 2012, konstatovala  ztrátu , zpráva viz. příloha;

-          dále následovala zpráva Kontrolní a revizní komise - KRK, kterou přednesl předseda komise Karel Palek. Zpráva upozorňovala na některé nesrovnalosti a nabádala k aktuálnosti webu. Zástupce redakce Karolina Morrison se vyjadřovala k problematické situaci s webem, kterou se pokusí výbor co nejrychleji řešit. Zpráva KRK je přiložena k zápisu;

-          dále následovalo vyhlášení zimní a letní fotosoutěže. Soutěž posuzovala tříčlenná porota, složená z přátel plemene nikoli členů klubu. Předsedou poroty byl Václav „Viki“ Kindl, který výhercům předal ceny a vysvětlil způsob hodnocení.  Členkami poroty byly  Martina Němcová a Tereza Caklová.

DISKUSE

-          příspěvek do ní měla redaktorka klubu Karolina Morrison, týkala se příspěvků či článků a fotografií na našich stránkách a facebooku, kde se pokusíme vyřešit uzavřenou skupinu majitelů psů s PP. Žádala větší aktivitu od členů.

-          Předsedkyně Petra Márová se vyjádřila k problematické situaci s webem a připomenula, že cena stávajících webových stránek byla dost vysoká. Také že byly sestaveny  a  schváleny  předcházejícím výborem klubu a tudíž nynější kritika  technických nedostatků je neoprávněná. I tak je výbor ve spojení s Tomášem Stejskalem, který slíbil, že web upraví. Situaci s doplněním obsahu webu se pokusí výbor co nejrychleji řešit.

-          Dále se vyjádřila k doporučení KRKu ohledně výběru místa a rozhodčích na klubové výstavy a vysvětlila přítomným, že klubová a speciální  výstava  pořádaná v rámci setkání majitelů a přátel plemene je prestižní záležitostí klubu a má velký význam   pro propagaci plemene. Víkend ve Valticích je již tradicí, patříme do kalendáře místních akcí a všichni nám zde vycházejí vstříc.  Rozhodčí zveme zahraniční, specialisty na plemeno, které není možné potkat v té samé výstavní sezoně v ČR. Náklady na zahraniční rozhodčí nejsou o mnoho vyšší než na rozhodčího tuzemského.  Dotace z klubových peněz je mnohdy nutná, ale jsme nezisková organizace a použití financí na klubové akce je  téměř prioritní.

-          v souvislosti s finanční zprávou a výdaji za klubové výstavy ve Valticích bylo ještě zmíněno, že všichni členové výboru vykonávají své funkce zcela zdarma a tím vlastně trvale sponzorují plemeno a klub

Schůzi ukončila předsedkyně pí. Márová pozvánkou na večerní grilování, zítřejší       výstavu a poděkováním členům za  jejich účast.

zapsala D.Volfová

 

 Příloha:

Výroční zpráva KRKu za rok 2012 (PDF - 200 kB)

 

Automatic translator

Important Notices

Notice for those interested in bobtail puppies When choosing your bobtail make sure that puppies are from an FCI kennel. There are organizations that issue their own kind of "pedigree". However, these "pedigrees" are not FCI, and a puppy from such kennel is for us the same as a puppy without a Pedigree. An example of these organisations are UCI or INTERNATIONALER RASSEHUNDE VERBAND E.V.
 

Club Advertisements